Ponsse представя нов 25-тонен форвардер Ponsse Mammoth и нов по-голям  харвестър Scorpion GIANT

1 януари, 1970

Mammoth и Scorpion Giant са следващата стъпка в амбициите на финландската фирма за „устойчиво горско стопанство“, носейки със себе си множество подобрения, включително подобрена ергономия, безопасност и използваемост.

С очакван дебют тази седмица, новият модел форвардер носещ името “Мамут” разширяваа обширното предлагане на форвардери на Финландският производител Ponsse и предлага „изключително надеждна рамкова конструкця“ и „супер силна хидравлична система“. Новият модел харвестър Ponsse Scorpion King е най-здравият харвестър в гамата на Scorpion.

Марко Матила, директор по продажби, маркетинг и обслужване в Ponsse, каза: „Тези нови продукти укрепват нашата позиция като един от водещите световни доставчици на решения за отговорен и модерен дърводобив. Развитието и на двете нови горски машини започна с подобрена ергономичност, безопасност и използваемост, както и по-добра видимост от кабината.”

Новият харвестър допълва продуктовата гама на Scorpion, която беше напълно обновена през 2021 г. Съгласно нуждите на клиентите, Scorpion Giant е разработен така, че да има по-голямо теглително усилие, което помага на харвестъра да бъде пъргав дори при трудни условия, включително сняг, стръмни склонове и мек терен. Той е в собствена лига, казва Ponsse, когато става дума за повдигаща сила на крана, също и при работа с по-големи дървета.

„Въпреки че Giant е най-силният харвестър в гамата на Scorpion, моделът Bear все още е най-мощният ни харвестър като цяло. Това, което отличава Scorpion Giant, е неговата гъвкавост, което позволява да се работи на различни обекти, тъй като може да се монтират различни по размер харветърни глави PONSSE H6, H7, H7HD Euca или H8“, добави Марко.

Scorpion Giant се предлага с изключително модерната система Opti 5G и тъч скрийн компютър Opti 8.

Междувременно новият форвардер е оборудван с безстепенна система с непрекъснато променлива трансмисия (CVT) и изключително здравият кран Ponsse K121, което означава, че тежките товари могат да се транспортират без усилие, дори и в най-трудните терени.

Една от най-забележителните нови функции е Ponsse Active Seat, разработена според заявките на операторите на горски машини. Новата активна седалка подобрява използваемостта, казва Ponsse, докато се върти и следва работната среда според движенията на крана, повишавайки производителността на оператора на горски машини.