На 9.11.2020 в района на Еленският балкан беше доставена поредната нова специализирана горска машина за извозване на дървесина от гората.

10 ноември, 2020

Новият Ponsse Bison форуърдър с иновативна CVT скоротсна кутия е създаден за извоз на дървесина в най-трудните терени и при големи разстояния. Той е най-бързият форуърдър в света. Това е лесно да се твърди, след като никой друг форуърдър в света не притежава безстепенна скоростна кутия. Вече не е необходимо да спирате, за да превключите от бързи към бавни скорости и така извозването в различни терени става много по-лесно. С активното окачване, което е включено в стандартното оборудване при този модел, карането не може да бъде по-комфортно.

Независимо от скоростта, с която се движите оборотите на двигателя остават почти еднакви. Разбира се, това оказва значително влияние върху разхода на гориво. И така Понсе Бизон със своя Mercedes-Benz / MTU двигател е високо ефективен, икономичен и с намалени вредни емисии покриващ най-строгите изисквания. Оборудван с интелигентната система на крана "Active Crane" щипката се превръща в удължението на ръката на операта. Отива там, където искате лесно и без усилие.

Bison извозва с безпрецедентна лекота 16 тонен товар от сечището до временен склад. Всички тези предимства правят този модел най-подходящата машина за нашият пазар.