Стационарна барабанна дробилка Skorpion 350 EBG

Производител: Teknamotor

 

17 окт., 2018

Skorpion 350 EBG е барабанна дробилка, произведена на базата на доказания дизайн на серията Skorpion 350. Благодарение на високия си капацитет за обработка този модел се представя изключително добре при раздробяването на къси отпадъци, например от производството на дърва за огрев. Гърлото на дробилката има размер 375 мм ширина и 340 мм височина. Захранващият бункер с капацитет 1 м³, монтиран на товарната маса, е предназначен за механично натоварване на отпадъците.

Системата за вкарване на дървен материал се състои от вградени в балансьор назъбени ролки вкарващи и натискащи дървен материал с диаметър 380 мм и от масата за товарене която исползва системата от две назъбени писти дълги на 750 mm и 630 mm. Дългата и широка повърхност на гъсенични транспортьори суздава лекотата и ефективността на вкарването на дървесината. Свободното пространство между конвейерите служи за отделяне на замърсители като пясък, камъни, и т.н. което удължава живота на ножове. Ролката и гъсеницата се задвижват от системата на хидравлични двигатели от хидравлична помпа, монтирана върху машината.

Стандартния модел има гладко управление на скоростта на подаване на материал за раздробяване с капацитет на рязане от 5 до 28 мм. С това решение може да се произвеждат малки чипсове, които подложени на по-нататъшна обработка в чукови мелници могат да се използват за производството на брикети или пелети, докато дебелите дървени стърготини са идеален материал за отопление или за промишлени цели.

Секторното подреждане на 2 ножа за рязане на барабана (едно рязане на едно пълно завъртване) осигурява големи възможности на дробилката по отношение на натоварване на задвижваща система. Използваните ножове са изработени от инструментална стомана, устойчива на унищожаване, което води до дълъг експлоатационен живот. Дизайнът на ножовете позволява  да се зострят до 20 мм в от номинална дължина, като по този начин се удължи техният живот.

Осигуряване на висока регулярност на стърготините е възможно благодарение на ситото 50 x 50 мм. Стърготините се събират от под ситото с помоща на два винтови транспортьора и пренасят във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през отвеждащата тръба. Използвана в дробилката тръба за изхвърляне е монтирана върху винтова въртяща се платформа, с помощта на която изхвърлянето на чипове може лесно да се контролира ръчно на 360°.

Системата за задвижване на дробилката е нискоскоростен електродвигател. Този двигател, за разлика от високоскоростните двигатели, се характеризира с по-стабилна работа и по-голям въртящ момент. При същата мощност на двигателя, той постига по-голям енергиен трансфер и чрез увеличаване на диаметъра на ролката на главния двигател – живота на V-образните ремъци се увеличава. Задвижването на машината е електродвигател с мощност 55 kW.

Безопасността на оператора се контролира от защитен прекъсвач, който чрез издърпване на кабела в която и да е посока спира хидравличната подаваща система.

Стандартното оборудване включва електронна система за управление на работата, която автоматично предотвратява претоварването на задвижващата система чрез временно спиране на системата за доставка.

 

 • Размери (д x ш x в) [мм]: 4255 x 1820 x 3265
 • Тегло [кг]: 3200
 • Диаметър на материала [мм]: 250
 • Брой на ножовете (зависи от варианта на режещия барабан): 2 режеши + 1 подкрепващ
 • Скорост на подаване [линеен м/мин]: дo 21
 • Чипинг капацитет [насипен м3/h]: дo 16
 • Ширина на дървесен чипс [мм]: до 28 мм в зависимост от материала
 • Начин на подаване: ролка и фидер тип гъсеница с хидравлично задвижване
 • Диаметър на барабана [мм]: 520
 • Размери на гърлото (Ш x В) [мм]: 375 x 340
 • Дължина на гъсеницата [мм]: 750 + 630
 • Ситото – отвор [мм]: 50 x 50
 • Мощност на главния двигател [кв]: 55

 

Стандартно оборудване:

 1. Контролен блок
 2. Собствена хидравлична система
 3. Въртяща тръба 360°
 4. Електронна система за контрол с часометър