Мобилна барабанна дробилка Skorpion 500 RB

производител: Teknamotor
19 апр., 2017

Skorpion 500 RB е мобилен модел с барабанната система. Работи със селскостопански трактор с минимална мощност 120 кс, (540 – 750 об/мин). Поради големия размер на обработван материал, с диаметър до 300 мм, предназначена е за механическо товарене на дървесни отпадъци с помоща на хидравличен кран (стандартно оборудване включва основа за монтирането му).
Skorpion 500 RB може да бъде оборудван с хидравлично сгъваем капак, в който е инсталирана назъбена гъсеница дълга на 600 mm.
Системата за прибиране на дърва се захранва със хидравлична помпа (стандартно оборудване); ролката и гъсеницaта също се захранват от тази помпа чрез системата на хидравлични двигатели с редуктори. Използване на системата на 6 режещи ножове подредени секторно (едно завъртане на барабана за един пълен разрез) осигурява големи възможности на дробилката със сравнително ниска мощност на трактора.
Изхвърлящата тръба се обръща ръчно на 360° с помоща на винтов диск (като вариант може да се съчетае с хидравлично сгъваема изхвърляща тръба заедно с автоматичен контрол на винтов диск 240°, реализиран с помоща на на джойстик ).
Дробилката се монтира върху едноосово шаси, което дава възможност за теглене на дробилката по горски и полски пътища. Типично приложение на ос без спирачка позволява на Skorpion 500RB да се движи със скоростта до 25 км/час. Skorpion 500RB може да бъде обзаведен с ос с пружиниращо окачване (до 40 км/час) или хидравлично (до 80 км/час) – и двете оси имат пневматично спиране.
Положение на масата за зареждане на 90 градуса спрямо посоката на движение позволява едновременно да се транспортира дробилката и ремаркетос помощта на един трактор (дробилката има засечка за теглене).
Дробилката е оборудвана с модерно LED осветление. Като стандартно оборудване се използва анти-стрес системата, която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал.
Произведения дървесен чипс може да се използва като енергиен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелници.

 

 • Размери (д x ш x в) [мм]: 3870 х 2360 (3000)* х 3025 (4460)*;
 • Тегло [кг]: 3400 (без кран);
 • Диаметър на клоните [мм]: до 300;
 • Брой на ножовете: 6 режещи + 1 подкрепящ;
 • Скорост на подаване [линеен м/мин]: до 21;
 • Чипинг капацитет [насипен м3/h]: до 20;
 • Ширина на дървесен чипс [мм]: до 35;
 • Начин на захранване: ролка и фидер тип гъсеница с хидравлично задвижване;
 • Диаметър на барабан [мм]: 520;
 • Размери на гърлото (шир x вис) [мм]: 550 х 370;
 • Дължина на гъсеницата [мм]: маса 680, капак 600;
 • Сито – отвор [мм]: 30 х 30 или 50 х 50;
 • Минимална мощност на трактора [кс]: 120;

 

Стандартно оборудване:

 1. Ос за каране до 25 км/час;
 2. Хидравлично сгъваема маса за товарене (капака) заедно с гъсеницата за товарене;
 3. Хидравлично сгъваема тръба за изхвърляне с автоматично контролиран винтов диск 240° и дефлектор;
 4. LED осветление;
 5. Вал за отвеждане;
 6. Собствена хидравлична система;
 7. анти-стрес система; – брояч на моточасове.

 

Опционално оборудване:

 1. Ос с пружиниращо окачване (до 40 км/час) или хидравлично окачване (до 80 км/час) – и двете оси с пневматично спиране;
 2. Удължаване на тръбата за изхвърляне;
 3. Хидравличен кран;
 4. Контролиране с джойстик.