Вериги против буксуване RUD

Световен лидер в производството на вериги
Над 180 години немско качество и иновации 


RUD Group е световен лидер в сектора на производството на вериги и иновативни метални компоненти за много широк спектър от приложения. Производството и разработването на продуктите, които са част от портфолиото на компанията, се извършва в Аален, Германия. 

Всички продукти на марката RUD имат едно общо нещо: иновативна технология. Тази технология е разработена чрез многобройни изследователски партньорства с университети, доставчици и клиенти. Като важен играч в своя сектор на дейност, RUD успява да разработи нови технологии, нови продуктови характеристики и дори нови стандарти за качество за продукти и услуги, предлагани в ключови индустриални сектори и различни сегменти на пазара.

Семеен бизнес, превърнал се в световноизвестна марка

Историята на марката RUD започва през 1828 г., когато трима бизнес партньори купуват бивша предачна фабрика, разположена близо до река Кохер, в град Ален в германската провинция Баден-Вюртемберг. През 1875 г. компанията, която се нарича Erlau, става акционерно дружество, първото по рода си в Южна Германия.

Горе-долу по същото време Карл Ригер и Фридрих Диц, заедно с други служители, започват да търсят фабрика, която да произвежда вериги с ковани връзки, за производството на тави от телена мрежа, използвани за сушене на малц, хмел и цикория. През 1880 г. компанията, основана от Rieger и Dietz, получава почетна диплома с кралско одобрение за качествени продукти, произведени от вериги, които по това време са били основно използвани в селското стопанство. 

В началото на 20 век RUD навлиза в ерата на индустриализацията, когато ковачницата се превръща във фабрика. Във фабриката за първи път са направени вериги чрез електрозаваряване. По това време фабрика RUD произвеждаше както ръчно изработени вериги, така и вериги, произведени с помощта на специфично оборудване.

Произведените от RUD продължават да носят иновации на пазара. През 1910 г. Са произведени първите вериги с куки, предназначена да предпазва гумените колела на автомобили. Това нововъведение, което ще постави основите за развитието на производството на автомобилни вериги, е направено в Unterkochen.

През 1925 г. семейство Ригер, което е вече трето поколение, поема управлението на фирма RUD. Те излязоха с нови идеи и внесоха ново предимство в методите на производство на вериги. Всъщност през 1935 г. Вернер Ригер изобретява оригиналната RUD верига за камиони, която се превръща в най-популярния тип противоплъзгащи вериги за сняг.

В края на Втората световна война компанията започва да разширява дейността си в областта на веригите против буксуване. През 1953 г. RUD получава както официалното разрешение от германските власти да произвежда вериги с висока устойчивост, така и сертификат за качество H1.

След успеха, отбелязан с веригите против буксуване, RUD започва бързо да разширява дейността си в световен мащаб, започвайки от 1972 г., когато са открити няколко дъщерни дружества, производствени мощности и представителства. Бразилия беше първото международно място, следвано от Великобритания, Швейцария, Австрия, Скандинавските страни, Франция, Испания, САЩ, Африка, Индия и Китай.

От 2003 г. компанията все още се управлява от семейство Ригер с приблизително 1700 служители, оборот от 190 милиона евро и активно присъствие в над 120 държави, компанията може да се гордее, че е получила някои от най-важните сертификати и награди, давани някога на производител на вериги.

Управление на качеството и сертификати, притежавани от RUD.

„Една верига е толкова добра, колкото е най-слабото й звено“ – Това е предпоставката, която прилага немският производител при разработването на технологичния процес на производство на вериги. Това всъщност е ДНК-то на корпоративната философия на RUD, предложение, което всеки служител на RUD познава и според което извършва дейността си ежедневно. Извадка от ръководството за управление на RUD и политика за качество „RUD създава продукти, които отговарят на нуждите и очакванията на клиентите, по отношение на тяхната използваемост и са в съответствие с безопасността, надеждността, издръжливостта, като същевременно спазват екологичните норми“

RUD получава сертификат ICE за производство на висококачествени продукти. Фирма RUD е одобрена за доставчик на авиационна техника на германския Бундесвер през 2009 г. Също така RUD получи сертификати на Lloyd за вериги и верижни аксесоари за повдигане, фиксиране и теглене, заваряване на корабни конструкции и заваряване на военно оборудване.

Продуктовата гама на групата RUD – ERLAU 

Вериги против буксуване за горски машини 

В областта на експлоатацията на горите условията на терена често са изключително тежки. Адхезията и особено устойчивостта на веригите против приплъзване, с които са оборудвани горските машини, играят жизненоважна роля за безопасността на операторите, които работят с тях. От друга страна, само оборудването на машини с тези вериги може да осигури непрекъсната производителност през цялата година. RUD предлага решения за всякакъв размер гуми: EQUUS, TAF, LKT, харвестъри, форвардери, горски камиони и други.

Вериги против буксуване RUD Agrar Duo
● Този модел вериги са реверсивни, което увеличава експлоатационния живот ● Изработени са от висококачествена стомана, закалена за по-голяма устойчивост…
Вериги против буксуване RUD Blizzard 8мм
 Налични размери : 13 r 22.5 ; 315/80 r 22.5 ; 385/80 r 22.5 Специално разработени за горски камиони.  Хром-манган-никелова…
Вериги против буксуване RUD Ecostud 9 мм / 10 мм
Верига, подходяща за средни и тежки условия в сняг и лед.Максимално сцепление благодарение на специално разработените шипове (9,0 / 10,0…
Вериги против буксуване RUD Ecostud Plus 13 mm
RUD Ecostud Plues 13 mm e верига против буксуване подходяща за кал, сняг и лед при тежки условия в горското…
Вериги против буксуване RUD Greenstar 8 мм
 Налични размери : 13 r 22.5 ; 315/80 r 22.5 ; 385/80 r 22.5 Заварените шипове в комбинация с допълнителните…
Вериги против буксуване RUD Greifsteg 8мм
 Налични размери : 13 r 22.5 ; 315/80 r 22.5 ; 385/80 r 22.5 Веригите са специално разработени за горски…
Вериги против буксуване RUD Interforst
Моделът RUD Interforst се предлага с 13 мм верига с 14 мм шипове или с 16 мм верига и 16…
Вериги против буксуване RUD Supergreifsteg
Верига със специално проектирани профили за сцепление над средното при снегопочистване и при работа в горското стопанство - препоръчва се…
Вериги против буксуване RUD Taiga / Taiga Plus
Оптимално сцепление и защита на гумите Много плътна конфигурация на мрежа с двойна верига Изключително устойчив на износване и счупване…
Двойни вериги против буксуване RUD Greifsteg 8 мм
 Налични размери : 13 r 22.5 ; 315/80 r 22.5 ; 385/80 r 22.5 Изработена от специална хром-манган-никелова сплав с…
Тракове против буксуване RUD Timber Track Premium
Обадете се за оферта на +359 876 118 777 Траковете са подходящи за всички модели харвестъри и форвардери Траковете са…